Mi is ez a Kreatív kör?

Szerintem a mai kézműves, kreatív, kézimunka körök, – ki hogy nevezi, mennyire ragaszkodik a hazai hagyományokhoz, vagy mennyire ismeri az eredetét, – eredete a fonó.

Mert mi is a fonó?

A téli falusi élet központja, ahol összejöttek, beszélgettek, ismerkedtek, kapcsolatokat kötöttek, és mindezen közben járt a kezük, dolgoztak.  A kendert és a lent dolgozták fel, fonalnak.

Valahol a mi kézimunka körünknek is ez az eredete, mert mi is történik abban a max. három órában, amikor együtt vagyunk?

Hát először is: készítünk valamit. Valamit, ami elkészül három óra alatt.

Miért kell elkészülnie? Ez az egyik alapelvünk: mivel az életünk tele van olyan feladatokkal, amelyek soha nem érnek véget. Ami sosincs befejezve, különösen a háziasszonyoknak ilyen háztartás. De életünkben sok ilyen van, mindenki tudja a magáét. Ezért fontos, hogy amit itt készítünk, az legyen kész az óra végére.

Közben beszélgetünk, megismerjük kicsit jobban egymást, és egymás barátait, ismerőseit, akik elkísérték őket ide.

És persze. A lényeg, hogy kikapcsolódunk, hogy teljesen  mást csinálunk, mintha otthon maradtunk volna.

Mindez olyan környezetben, ami már önmagában is kellemes, mert itt az Isten házában vagyunk.

Alkalmaink rendszerint szeptember és május között havonta egyszer vannak, mindig előre meghirdetett időpontban.

Igyekszünk nem unalmas dolgokat kitalálni, készítünk lakásdíszt, ajándéknak valókat, kis csecsebecséket. Mindenfélét, amivel örömöt szerezhetünk magunknak, családtagjainknak, barátainknak.

Nem vagyunk profik, és ebben pont ez a remek. Szoktuk is mondani, hogy jó, ha látszik rajta, hogy egyedi, kézi munkáról van szó. Nem tökéletes, sokszor nem egyforma, ha annak kéne lennie, de mi készítettük a két kezünkkel, és benne vagyunk magunk is. Mert mi sem vagyunk egyformák, de Isten teremtett bennünket, és így vagyunk tökéletesek, és amikor ebben elbizonytalanodunk, vagy megterhelődünk, arról is jó itt beszélgetni.

Az elkészített termékeket mindenki hazaviszi és viszi vele együtt a sikerélményt, a beszélgetés emlékét, a kicserélt, megkóstolt süteményrecepteket.

Ha kedvet kaptál, hogy része legyél ennek a kis közösségnek, figyeld hirdetéseinket és gyere el!

Szeretettel várunk!